Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Η ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: ΤΟΥΚΑΝΙΣΜΟΣ

Οφθαλμολογική πάθηση που πήρε το όνομά της από το εξωτικό πτηνό τουκάν (βλ. φωτογραφία). Για πρώτη φορά τουκανισμός διαγνώστηκε σε Βέλγο φυσιοδίφη, ο οποίος περιέγραψε το εξωτικό αυτό πουλί ως «το πτηνό με το χαρακτηριστικό μαύρο φτέρωμα», αγνοώντας πλήρως τη μύτη του. Στη σημερινή εκδοχή της, η πάθηση προσβάλει χρήστες του internet που αφήνουν σχόλια σε οπτικό υλικό (φωτογραφίες, βίντεο youtube κυρίως, κλπ). Κατά κύριο λόγο ευάλωτοι είναι αστειάτορες χρήστες, αλλά όχι μόνο. Το βασικό σύμπτωμα της πάθησης είναι το εξής:
Σε μια συγκεκριμένη φωτογραφία ή βίντεο που κυριαρχεί ολοφάνερα ένα δυνατό οπτικό ερέθισμα (κυρίως γυμνές γκόμενες τούμπανα, αλλά όχι μόνο, σε κάθε περίπτωση 99% σεξ και βία) κάποιος προσέχει και σχολιάζει ασήμαντες λεπτομέρειες, του φόντου και γενικότερα (λ.χ. σε βίντεο όπου τρελό μωρό webcam γδύνεται στο you tube, κάποιος σχολιάζει το φωτιστικό δαπέδου στην άκρη του πλάνου).

Ο τουκανισμός είναι ένας δύσκολος ομολογουμένως όρος που ψάχναμε εδώ και καιρό για να περιγράψουμε το διεθνές φαινόμενο της εποχής του διαδικτύου των άσχετων κριτικών σχολιαστών που πετάγονται σαν τα τσουτσέκια σε κάθε θέμα που δεν τους αφορά για να βρουν πρόφαση να κολλήσουν στις γκομενίτσες.

Για να δείτε αν πάσχετε από τουκανισμό κάντε το εξής τεστ: τι βλέπετε στη φωτό 1;
Αν βλέπετε Τουκάν, πάσχετε από τουκανισμό.
Αν βλέπετε ένα ωραίο τατού ή ξεκωλόσημο, πάσχετε από μετροσεξουαλισμό.

Επίσης, μπορείτε να αναρωτηθείτε με το κριτικό σας μουσικό αυτί για τον γείτονά σας: του κάν', για δεν του κάν';

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα